Somen täydelliset yli-ihmiset

Näin just LinkedInissä päivityksen, jossa puhuttiin somen yli-ihmisistä. Tiedätte varmaan, ne ylipositiiviset ihmiset, joilla kaikki menee aina hyvin ja kaikki on ihanaa. Ne elää ekologisesti, syö täydellisen terveellisesti vegeruokaa, on todella hyvässä kunnossa ja treenaa paljon, ne joogaa tyyliin ruokatunnillakin, vapaa-ajalla ne lukee vain kehittäviä kirjoja ja lomalla osallistutaan johonkin extreme-urheiluun, esimerkiksi Sulkavan Soutuun. Lomalla myös luetaan vain kehittäviä kirjoja ja keksitään uusia bisnesideoita. Kaverisuhteet ja perhe-elämä onnistuu heittämällä, sekin on täydellistä. 

Tuon LinkedIn päivityksen jälkeen aloin miettimään omia päivityksiä somessa ja aloin miettimään minkälaisen mielikuvan ne minusta antaa. Olen somessa yleensä tosi positiivinen koska eihän kukaan jaksa 24/7 valitusta. Siihen kai tuo joidenkin täydellisen yli-ihmisen maine perustuukin, siihen että someen ei jaeta mitään niitä huonoja juttuja. Jotkut tosin antavat ymmärtää, että sellaisia huonoja juttuja ei edes ole. Mää en kuitenkaan missään nimessä halua, että seuraajillani on minusta sellainen mielikuva, että elämäni on täydellistä ja olen jotenkin erinomainen ihminen. Koska en todellakaan ole. Vaikka tittelini on hieno ja elämäni sujuu varsin hyvin (jopa liian hyvin), olen silti erittäin tavallinen. Mää olen aina ajattelut, että ihmiset haluavat samaistua bloggaajiin & vaikuttajiin mutta samaistumien on aika vaikeaa, jos itsestä antaa sellaisen täydellisen yli-ihmisen mielikuvan. Tästä syystä haluan nyt jakaa täällä blogissa vähän muutakin kuin täydellistä pinkkiä hattaraa arjesta. 

1. Söin eilen lounaaksi pelkkää makaronia ketsupilla, koska sairastin viikonloppuna noroviruksen ja olin kaksi päivää täysin syömättä. Fancya toimitusjohtajan ruokaa siis. 

2. Meidän kämppä on tällä hetkellä oikeasti todella p*skanen koska en ole ehtinyt siivoamaan.

3.  Vaikka tiedän olevani hyvä työssäni, mua jännittää ensi viikon pop-up ja mun Korean reissu. Oon tottunut hoitamaan hommia kotoa ja joudun harvoin olemaan ns. toimitusjohtajana, joten tälläiset tilanteet jännittää kun edustan yritystäni (vaikka tottakai edustan yritystäni myös mm. somessa mutta tilanne on ihan eri). 

4. Lomalla aion maata rannalla ja juoda halpaa kaljaa, en todellakaan lue mitään kehittäviä kirjoja tai mieti uusia bisnesideoita. 

5. Suurimman osan ajasta istun tukka sekaisin sohvalla koiran kanssa ja teen hommia läppärillä. En kävele korkkarit jalassa ja tiukka kynähame päällä pitkin Helsingin katuja ja juo skumppaa.

6. Vaikka olen hehkuttanut yrittäjyyttä maasta taivaisiin, välillä yrittäjyys suoraan sanottuna vituttaa. Ois niin paljon helpompaa kun vois vaan sulkea toimiston oven neljältä ja siinä se. 

7. Viikonloppuisin juon viiniä (nykyisin kyllä enemmänkin GT:tä) lasin tai pari vaikka se ei ole hyväksyttävää toimintaa yli-ihmiseltä. Tein viime kesänä LinkedIniin päivityksen, jossa kerroin nollaavani raskaan työviikon jälkeen lasilla viiniä ja että kuinka ärsyttää kun ihmiset ovat niin teennäisiä, että kaikki muka nollaavat joogalla ja polttelemalla suitsukkeita. Jännä silti, että Helsingin terassivat ovat perjantaisin täynnä vaikka kaikki somen mukaan nollaavat joogalla ja saamoilemalla metsässä. Tämän päivityksen jälkeen mut leimattiin tyyliin alkoholistiksi (mikä on mun mielestä erittäin väärin koska puhuin koko ajan yhdestä lasista viiniä, alkoholismi on oikeasti isompi ongelma eikä sitä pidä vähätellä). Tämä ei siis selkeästi sopinut sinne LinkedInin teennäiseen maailmaan. Mutta fakta on silti se, että juon silloin tällöin alkoholia.

8. Vaikka kuinka toivoisin, kaikki langat eivät yksinkertaisesti aina pysy käsissä. Välillä jää Beautykon hommia hoitamatta, välillä olen paska kaveri ja välillä laiminlyön omaa hyvinvointiani. Treenaan välillä tosi vähän, syön huonosti, näen vähän kavereita ja vietän liian vähän laatuaikaa mieheni kanssa. Mutta se on elämää ja välillä taas suunta on täysin toinen.

Halusin kirjoittaa tästä aiheesta puhtaasti siksi, että itse haluan olla oikeasti avoin enkä halua vetää mitään roolia somessa. Toivottavasti se välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentistasi :)