Poistaako kosmetiikka rypyt?

torstai 28. maaliskuuta 2019
Lisäsin eilen uusia tuotteita verkkokauppaan (ja tottakai katsoin mihin hintaan muut verkkokaupat tuotteita myyvät) ja törmäsin moneen tuotteeseen, jotka lupasivat poistaa rypyt. Yksi tuote lupasi jopa uudistaa ihosolut. Kyllä. Jos iltaisin ei olisi muuta tekemistä niin tekisin ilmoituksia markkinoinnin eettiselle neuvostolle :D 

Puhuin tästä meidän Instagramin puolella mutta ajattelin vielä kirjoittaa postauksen näistä mystisistä anti-age tuotteista. 

Karu faktahan on se, että ryppyjä ei poista mikään. Tämä on varmasti monelle hyvin itsestään selvää mutta ajattelin avata hieman näiden anti-age tuotteiden tehokkuutta. Anti-age tuotteilla voidaan kosteuttaa ihoa ja saada se siten näyttämään täyteläisemmältä. Hyvät tuotteet auttavat myös häivyttämään ihon pieniä juonteita. Anti-age tuotteet eivät kuitenkaan pysty poistamaan iholta auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä tai esimerkiksi huonoista elintavoista johtuvia muutoksia ihossa. Moni saattaa herätä ihonhoidon maailmaan vasta kun ensimmäiset merkit ikääntymisestä ovat nähtävillä eikä silloin esimerkiksi korealaista lasi-ihoa voida enää saavuttaa. Harva siihen pystyy kyllä muutenkaan. Suosittelenkin, että ihoa hoidetaan ennaltaehkäisevästi. 


(Aamun ihonhoitorutiinini, keskityn ihon kunnolliseen kosteutukseen, jolla pyrin ehkäisemään mm. ihon pieniä juonteita)

Missään nimessä anti-age tuotteet eivät kuitenkaan ole turhia mutta ihmeisiin ne eivät pysty. Anti-age tuotteet sisältävät yleensä paljon iholle hyödyllisiä ainesosia, joita esimerkiksi perusvoiteet eivät sisällä. Tästä syystä anti-age tuotteita ei suositella liian nuorelle, nuori-iho ei tarvitse niin paljon hoitoa eikä ihon jatkuva liiallinen hoitaminen ole hyvästä. Korealaiset anti-age tuotteet sisältävät mm. etanaseerumia, joka on tunnettu ainesosa kyvystään edistää ihon uudistumista. Missään nimessä nämä tuotteet eivät siis ole huonoja tai turhia ikääntyvälle iholle. 

Ikääntyvä iho menettää myös kosteutta, joten erityisesti kaikki kollageenia ja hyaluronihappoa sisältävät tuotteet ovat loistavia ihon kosteutukseen. Kun iho on kunnolla kosteutettu, se näyttää täyteläisemmältä. Tästä syystä anti-age tuotteet sisältävät myös usein näitä ainesosia. 

Omassa ihonhoidossa pyrin nimenomaan ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja käytän hyvin kosteuttavia tuotteita, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Tähän lisänä tykkään käyttää myös mm. kollageeninaamioita. Näin ylläpidän ihon kosteustasapainoa ja toivottavasti se pitää ihoni hyvässä kunnossa eikä ihoni ole kuiva korppu 40-vuotiaana. Toki käytän myös muita täsmätuotteita (C-vitamiinia mm.) mutta tällä kombolla pääsen jo hyvin pitkälle. 

Eli summasummarum, anti-age tuotteet ovat mielestäni loistavia kosteuttamaan ihoa (ja monesti kosteuttavat todella paljon tehokkaammin kuin ns. perusvoiteet) ja tuomaan iholle sen tarvitsemaa hoitoa. Anti-age tuotteissa on käytetty paljon sellaisia ainesosia, joita perustuotteista ei löydy ja siten pystyt valitsemaan tuotteet, joita juuri sinun ihosi tarvitsee. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi :)