Beautyko 1v

12/13/2018

13.12.2017 oli päivä kun Beautykon verkkokauppa ensimmäistä kertaa avautui. 

Itse olin jo keväästä 2017 asti suunnittelut oman sivubisneksen perustamista ja olin pyöritellyt muutamia verkkokauppaideoita. Elokuussa 2017 muutaman viinilasin jälkeen saimme kaverini kanssa idean perustaa korealaisen kosmetiikan yritys. Kaverini on asunut Koreassa ja hehkuttanut minulle korealaista kosmetiikkaa jo pitkään, joten ehdotin korealaisen kosmetiikan verkkokauppaa. Aloin itse tutustumaan tuotteisiin enemmän mutta kaverini tiesi tuotteista enemmän ja itse osallistuin enemmän markkinoinnin suunnitteluun. Koko syksy suunniteltiin omaa verkkokauppaa, valikoimaa, ulkonäköä ja käytännön asioita kunnes 13.12.2017 Beautykon verkkokauppa oli valmis julkaistavaksi. Muistan edelleen sen mahtavan fiiliksen kun seurasin kävijöitä koko illan. 

Beautykon alku ei ollut kovinkaan helppo eikä ole itsestäänselvyys että nyt vuotta myöhemmin istun kirjoittamassa tätä yrittäjänä, jopa toimeentulevana yrittäjänä! :D Uskon siihen että asioilla on tapana järjestyä ja niin kävi myös Beautykossa. Aloitimme verkkokaupan täysin ilman rahoitusta ja voin kertoa että verkkokauppaa ei ole helppo perustaa ilman rahoitusta oman päivätyön ohella. Olin vielä juuri vaihtanut työpaikkaa ja aloittanut markkinointi - ja viestintäpäällikkönä. Loppuvuosi Beautykossa meni kuitenkin siinä hypessä, että on oma yritys. Meillä oli koko ajan ajatuksena pitää Beautyko sivubisneksenä eikä siten oltu tehty juurikaan tavoitteita tai suunniteltu yritystoimintaa eteenpäin.(Kuva Beautykon ensimmäisestä lähetyksestä)

Alkuvuodesta iski kuitenkin se todellisuus, että verkkokauppaan ei ilmesty kävijöitä tyhjästä ja valikoima oli todella suppea. Olin niin fiiliksissä myös uudesta työstäni eikä aika tuntunut riittävän Beautykoon. Muutamana iltana heitin jopa miehelleni, että pitäisikö kuopata koko verkkokauppa. Maaliskuussa muutettiin myös Oulusta Espooseen ja se vähäinenkin hype kaverini kanssa Beautykosta jäi. Mieheni vaihtoi työtä, itse siirryin toimipisteeltä toiseen ja arki oli uudella paikkakunnalla aluksi erilaista. Keväällä Beautyko jäi taka-alalle vaikka koko ajan tiesin, että jotain olisi tehtävä. Kaverini hoiti tilaukset, itse tein markkinointia aina kun ehdin.

Loppukeväästä asiat ottivat ison harppauksen eteenpäin kun aloitimme B2B -myynnit. Mieleeni hiipui ajatus, että kyllä tämä vielä tästä ja katsotaan nyt loppuun tämä kortti. Korealainen kosmetiikka möi ensimmäisessä Prismassa hyvin ja suunniltetiin jo laajentamista. B2B-myynnit myös tietenkin toivat firmaan rahaa, joten pystyimme panostamaan enemmän verkkokauppaan. Laajensimme valikoimaa ja tilauksia alkoi tulemaan enemmän. Alkusyksystä aloin haaveilemaan yrittäjyydestä ja ostin kaverini & muut osakkaat pois firmasta. Siitä se sitten lähti. Irtisanoin itseni syyskuussa 2018 ja suunta on ollut jyrkässä nousussa. Verkkokauppa on laajentunut, B2B-myynnit rullaavat ja uusia liiketoimintakonsepteja on suunniteltu koko syksy. 

Edelleen seuraan iltaisin verkkokaupan kävijöitä (Vitsit 10 henkilöä lukee blogia tällä hetkellä! :D)  ja olen aidosti iloinen jokaisesta tilauksesta. Puhelimeni piippaa aina kun verkkokauppaan tulee uusi tilaus ja tohkeissaan menen katsomaan mitä on tilattu.

Mutta ei voi muuta sanoa kuin että pysypä perkele firma pystyssä :D Suurin kiitos kuuluu kuitenkin kaikille meidän ihanille asiakkaille, olen aidosti kiitollinen kaikille teille. Yrittäjyys on yksi parhaimmista päätöksistä elämässäni ja Beautykon asiakkaat mahdollistavat sen <3

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentistasi :)