Ihonhoidon perusteet

keskiviikko 28. marraskuuta 2018
Näin kosmetiikkakauppiaana mun pitäisi varmaan suositella ihmisille 20 erilaista tuotetta ja kehua, kuinka ihosta tulee todella hyvä kun käytät perhanasti erilaisia tuotteita. Mää en kuitenkaan henkilökohtaisesti usko tähän. Uskon siihen, että tärkeintä on löytää itselle sopivat tuotteet ja sopiva ihonhoitorutiini, oli niitä tuotteita sitten 4 tai 14. Mua on jotenkin alkanut ahistamaan kun verkkokaupat ja blogit oikein kannustavat ihmisiä ostamaan kymmeniä tuotteita ja luovat samalla mielikuvaa siitä, että ilman näitä 15 tuotetta, ihonhoitosi on perseestä. 

Tein Beautykon blogiin lyhyen koosteen siitä, millainen ihonhoitorutiini voi lyhykäisyydessään olla. Et siis missään nimessä tarvitse kymmeniä tuotteita, jotta voit käyttää korealaista kosmetiikkaa. Vaikka korealaiset rakastavat läträtä purkeilla, ei sinun kylppärin kaappien tarvitse pursuta tavaraa. En kuitenkaan väitä, että minäkään mikään pyhimys oisin, tottakai testaan paljon erilaisia tuotteita ja omistan useampia kuin yhden puhdistusaineen, mutta en silti hamstraa kosmetiikkaa tai käytä 14 erilaista tuotetta päivittäin. Kenenkään iho ei tarvitse noin paljoa kosmetiikkaa, eri asia tietenkin jos haluaa käyttää. Eikä siinäkään mitään väärää ole, jos se omalle iholle sopii. 

Tässä siis lyhyt ihonhoitorutiini, johon kuuluu vain 4 päivittäistä tuotetta. 

1. Puhdistus
Vaikka pitäisit ihonhoitorutiinin kuinka yksinkertaisena tahansa, ei ihon puhdistusta voi ohittaa. Voit tehdä puhdistuksen joko yhdellä tuotteella tai tehdä kaksoispuhdistuksen, riippuen ihosi tarpeista. Jos ihollasi ei ole paljon epäpuhtauksia, voit hyvin käyttää vain yhtä puhdistusainetta. Itse käytän yleensä vain yhtä puhdistusainetta (puhtaasti siitä syystä, että minulla ei ole aina aikaa tehdä pitkää ihohoitorutiinia).

2. Kuorinta (kerran viikossa)
Iho olisi hyvä myös kuoria kerran viikossa, jotta pääset eroon epäpuhtauksista ja kuolleesta ihosolukosta. Jos iholla on paljon kuollutta ihosolukkoa, eivät kosteusvoiteet ja seerumit pääse imeytymään iholle kunnolla.
3. Kasvovesi
Kasvovettä ei tule unohtaa ihonhoitorutiinista, vaikka en pitäisi kuinka lyhyenä tahansa. Kasvovesi ei nimittäin pelkästään puhdista ja kosteuta ihoa vaan se tasapainottaa ihon pH-arvon. Kun ihon pH-arvo on kunnossa, seerumi ja kosteusvoide toimivat tehokkaammin. Lue lisää kasvoveden käytöstä ja tärkeydestä. 
4. Seerumi
Tämänkin voi tarvittaessa jättää pois ihonhoitorutiinista mutta se on itselle tärkeä osa rutiiniani ja auttaa kuivaa ihoani. Seerumeita on monenlaisia, itse käytän hyaluronihappoa sisältävää hoitonestettä seerumina. Seerumin tehtävä on ravita ihoa ja tehostaa kasvovoiteen imeytymistä ja tehoa.

5. Kasvovoide
Kasvovoide kuulukin jo varmaan jokaisen ihonhoitorutiniin eikä kenellekään varmaan ole epäselvää, miksi kasvovoidetta käytetään. Valitse kasvovoiteeksi joko paksumpi voide tai esimerkiksi kevyempi emulsio.
Tässä siis neljä tärkeää päivittäistä vaihetta, joita ihonhoidosta ei kannata jättää pois. Kuorinta on tarkoitettu maksimissaan muutaman kerran viikossa tehtäväksi. Käytän itse usein juuri tätä rutiinia mutta lisään tähän kangasnaamion muutaman kerran viikossa. 
Simppeliä mutta tehokasta!

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi :)