Aloe vera ihonhoidossa

torstai 8. marraskuuta 2018
Aloe vera on varmasti monille tuttu ainesosa ja sitä käytetään monipuolisesti ihon - ja terveydenhoidossa. Aloeta on kutsuttu jopa ihmekasviksi. Tiesitkö, että aloen lehdet sisältävät yli 99% vettä ja lehtien sisus on rakenteeltaan geelimäistä, ja tätä geeliä voi käyttää ulkoisesti ja sisäisesti moniin vaivoihin. Lehtien sisältä saatavaa geeliä mm. juodaan, jotta sen ravintoarvot saadaan hyödynnettyä. 

Aloe vera sisältää mm. vitamiinejamineraalejaaminohappojaentsyymejämono- ja polysakkaridejä ja steroleja. Ravintoaineiden lisäksi se sisältää myös antrakinoneja, joista tärkeimmät:
  • Ligniinit; mahdollistavat aloe veran tunkeutuminen ihon syvimpiin kerroksiin vieden mukanaan vaikuttavat aineet syvemmälle. (Tämän takia toimii niin hyvin ihon tehokosteuttajana!)
  • Saponiinit; antiseptisesti vaikuttavat, luonnollisesti puhdistavat aineet. 
  • Salisyylihappo; aloe sisältää pieniä määriä salisyylihappoa luonnollisessa muodossa. Salisyylihappo lievittää kipua, särkyä ja tulehduksia.  (Kun ne olkapäät palaa.. :D
  • Asemannaani; Tärkeä tekijä solujen vastustuskyvylle, aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää, myötävaikuttaa solujen uudistumiseen ja poistaa myrkkyjä elimistöstä. (Eli täydellinen rantalomille kun ihoa saattaa punoittaa!)

Moni tietää, että aloe vera viilentää ihoa auringonoton jälkeen ja helpottaa palanutta ihoa. Yllämainitut ainesosat ovat syy siihen, miksi aloeta käytetään auringonoton jälkeen ja korjaamaan palovammoja. Moni varmasti tietää sen helpottavan tunteen kun kehossa joku paikka on palanut, sitä kuumottaa ja siihen sattuu. Helpotus on huomattava kun siihen saa viilentävää aloe-geeliä :D 

Aloe veraa sisältävät tuotteet eivät kuitenkaan ole missään nimessä vain kesätuotteita. Ne sopivat loistavasti ihonhoitoon myös talvella! Aloe vera kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa myös talvella, erityisesti pakkasien aikaan iho kaipaa kosteutusta ja viiman jälkeen aloe rauhoittaa ihoa. Pakkasenpuremista puhumattakaan. 


Erityisesti herkkäihoisien kannattaa tutustua aloe veraa sisältäviin tuotteisiin vuoden aikaan katsomatta. Aloe rauhoittaa ihoa ja vähentää ihon ärsytystä sekä tulehduksia (kts. yllämainitut ainesosat). Jos ihosi siis punoittaa tai tuntuu ärtyvän helposti, lisää siihen esimerkiksi pelkästään aloe-geeliä tai aloeta sisältävää kosteusvoidetta. Myös erilaiset aloeta sisältävät hoitonesteet ovat toimivia ja tehokkaita ihon ärsytystä vähentämään.

Aloe auttaa myös akneen (taas, kts. yllämainitut ainesosat). Aloe vera taistelee tulehduksia vastaan ja uudistaa ihoa, siksi se sopii myös akneen. Aloe vera kontrolloi ihon talineritystä ja vähentää epäpuhtauksien syntymistä. Tulehduskohtiin voi laittaa aloe vera- geeliä ärsytyksen lieventämiseksi sekä aktivoimaan solujen uudistumista. 

Itse tykkään käyttää mm. aloe-geeliä ihan normaalina kosteusvoiteena, sillä se imeytyy nopeasti eikä tahmaa. Se toimii todella tehokkaasti ihon kosteuttajana, vaikka ei olisi aurinkoa kuukausiin nähnytkään! 

Aloeta voi käyttää siis todella monipuolisesti ihonhoidossa ja väitän, että se sopii kaikille iho-ongelmista tai ihotyypistä riippumatta. Aloeta kannattaa siis käyttää muuallakin kuin Pattayan rannoilla kuumottaviin olkapäihin ;)

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi :)