YRITTÄJYYS

perjantai 5. lokakuuta 2018
Tuossa viime videolla kerroin, että olen siirtynyt täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Irtisanoin itseni viime viikolla ja nyt perjantaina tulee viikko täyteen yrittäjyyttä. Fiilis on aivan mahtava. 

Päätös siirtyä yrittäjäksi oli oikeastaan tosi helppo. Minulle tuli vain se fiilis, että nyt jos koskaan se on tehtävä. Liiketoiminta on koko ajan kasvussa ja suunta on hyvä, joten miksi ei. Nyt minulla ei myöskään ole sellaisia esteitä, jotka ehkä jossain vaiheessa elämää nousisivat kynnykseksi. Ei ole lapsia, ei asuntolainaa ja mieheltä voi pyytää viikkorahaa. Viimeinen kohta oli vitsi, mutta toisaalta se on myös totta. Mieheni tienaa ihan hyvin, joten taloudellista riskiä yrittäjäksi siirtymisessä ei juurikaan ole. Tottakai yrittäjyyttä on tullut mietittyä paljon siitä lähtien kun Beautyko aika tasan vuosi sitten perustettiin. Harva varmaan perustaa yrityksen sen takia, että voisi sitä harrastaa. Minulla oli ainakin alusta lähtien kunnianhimoiset tavoitteet myös yritystoimintaan. Jos jotain aloitetaan, se hoidetaan sitten kunnialla. 

Nyt kun olen ollut huikean yhden viikon yrittäjänä, alan pikkuhiljaa ymmärtämään, että olen oikeasti yrittäjä. Minulla ei ole lapsesta saakka ollut sellaista haavetta, että olisin yrittäjä eikä lähipiirissäni ole ollut yrittäjiä (paitsi nyt lähiaikoina sukulaiseni ja  muutama tuttu ruennut yrittäjäksi!), joten en ole oikein koskaan haaveillut siitä. Minulla oli hyvin selkeät suunnitelmat: yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä ja siitä heti töihin tekemään uraa. Haaveilin markkinointipäällikön tittelistä ja sen sain nopeasti. Jossain vaiheessa kuitenkin kaipasin lisähaasteita ja päätettiin perustaa yritys. Siitä se ajatus sitten lähti :D 


Tällä hetkellä kaikki on siis ihan liiaksi ruusuilla tanssimista. Nautin suuresti yrittäjyyden tuomasta vapaudesta ja siitä, että vastaan tekemisistäni vain itselleni. Moni sanoi mulle ennen yrittäjäksi ryhtymistä, että yrittäjyydessä kokee elämän parhaimmat ja huonommat hetket. Tiedostan että ne huonotkin hetket varmasti on vielä edessä ja hetket, jolloin olen valmis laittamaan "lapun luukulle" mutta nyt nautin tästä vapaudesta. Siitä, että voin tehdä töitä kotisohvalla koiran kanssa. Tai Balilla rantatuolissa. Tai että verkkokaupan lisäksi voin vaikka koodata, tehdä markkinoinnin freelancerin hommia tai tehdä videoita Youtubeen. Kaikki kotisohvalta, Balilta tai mistä ikinä ;) 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi :)