Korealainen kosmetiikka

keskiviikko 1. elokuuta 2018
K-Beauty on käsitteenä vallannut kosmetiikan maailmanmarkkinat. Korean tunnetuimpien brändien liikkeet ovat jo tuttu näky Manhattanin katukuvassa, mutta Suomessa ilmiö tekee vasta tuloaan. (Tai no tulee ja tulee, itse olen vienyt ne jo Prismaan ;) 
 1. Huippulaatua hyvään hintaan
Korealaiset kosmetiikkabrändit ovat tunnettuja sekä laadukkaista tuotteistaan että myös edullisista hinnoistaan. Länsimaalaisessa kosmetiikassa kasvipohjaisia ainesosia ja mineraaleja sisältäviä tuotteita myydään yleisesti ”premium” hintaan - korealaisessa kosmetiikassa nämä ainesosat ovat arkipäivää, jolloin hinnat eivät ole kohonneet pilviin. Ostamalla siis korealaista kosmetiikkaa, saat laadukkaampia tuotteita edulliseen hintaan. Koreassa kosmetiikkabrändeillä kilpailu on kovaa ja brändit kehittävät jatkuvasti uusia tuotteita. Korealaiset eivät myöskään ole kovin uskollisia yhdelle brändille vaan vaihtelevat tuotteita trendien ja uutuuksien mukaan. Kovan kilpailun vuoksi kuluttaja kohtaa useammin valinnanvaikeuden kuin kirpeän hinnan. Useita korealaisia brändejä verrataan länsimaalaisiin premium-brändeihin, kuten Lancomeen. 
 1. Maailmanluokan tuotekehitystä
Koreasta on 2000- luvulla kehittynyt kosmetiikkateollisuuden mekka, jossa kilpailu käy kuumana. Jopa 90% alan innovaatioista tulee Koreasta ja kovan kilpailun ajamana brändit panostavat miljoonia tuotekehitykseen, korealainen kosmetiikka on alansa edelläkävijä. Nämä innovaatiot rantautuvat länsimaalaiseen kosmetiikkaan yleensä vasta vuosia jälkeenpäin. Olet varmasti törmännyt BB-voiteisiin ja cushion-meikkivoiteisiin, kaikki nämä ovat Koreasta lähtöihin.

Korealaisessa kosmetiikassa käytetään myös ainutlaatuisia ainesosia, esimerkiksi etanaseerumia. Ainutlaatuiset ainesosat yhdistettynä laatuun, tekevät k-kosmetiikasta alansa ehdottoman ykkösen, jota ei kannata jättää kokeilematta.


 1. Oikeasti luonnollista
Koreassa luonnollisuus tarkoittaa oikeasti luonnollista. Siinä missä länsimaissa 1%  kasviuutetta tarkoittaa luonnollisuutta, Koreassa luonnollisen raaka-aineen pitoisuus voi olla jopa 95%. Kovan kilpailun keskellä uusia ainesosia ja yhdistelmiä etsitään koko ajan; oletko jo kokeillut esimerkiksi vihreä tee -voidetta, hunajaseerumia tai etananaamioita?
 1. Kokonaisvaltaista hyvinvointia
Koreassa ihonhoitotuotteisiin panostamista pidetään itsestäänselvyytenä. Jo nuoressa iässä aloitettua ihonhoitorutiinia korostetaan yhtenä kauneuden kulmakivistä, jonka tulokset näkyvät pitkään. Siinä missä Suomessa keskitytään ”kaikki samassa paketissa”- tuotteisiin, saattaa korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuulua kymmenen eri vaihetta ja jokaiseen löytyy oma tuotteensa. Kun liikaa ominaisuuksia yritetään yhdistää samaan tuotteeseen, ei ihonhoitotuotteita löydy juuri oikeaan tarpeeseen. Lisäksi Suomessa monesti ajatellaan, että pelkkä saippua riittää ihonhoitoon. Koreassa jo nuoret, jopa lapset, käyttävät asianmukaisia ihonhoitotuotteita. Korealaiseen ihonhoitoon on uskominen vai oletko joskus nähnyt huonosta ihosta kärsivää korealaista?


 1. Esteettisesti silmää hiveleviä tuotteita
Jos käytät sitä joka päivä, eikö olekin pelkkää plussaa, että se miellyttää myös silmääsi?
Laadukkaiden ja ainutlaatuisten ainesosien lisäksi korealainen kosmetiikka hemmottelee käyttäjiään esteettisesti kauniilla pakkauksilla, joita on sekä kiva katsella, että myös helppo käyttää. Korealaisella kosmetiikalla on tarjota jokaiseen makuun erilaisia tuotteita, etsit sitten jotain söpöä ja vaaleanpunaista tai jotain hienostunutta ja eleganttia. 

         6. Iho ensin, sitten meikki

Korealaiset eivät usko virheiden ja näppyjen peittämmiseen, he pyrkivät estämään ne ihonhoidolla. Korealainen ihonhoito perustuukin ennaltaehkäisyyn eikä virheiden korjaamiseen. Toki tuotteilla voidaan korjata esimerkiksi ihon kuivuutta mutta korealaiset pyrkivät ennaltaehkäisemään ihon ongelmia ennen niiden syntymistä.
Meikki on väliaikainen ratkaisu eikä korvaa perusteellista ihonhoitoa, jolla esimerkiksi näppylät ja muut virheet ehkäistään. Jos tuotteilla pystytään siis ehkäisemään näpyt ja virheet, niiden on oltava hyviä!


+ korealainen kosmetiikka sopii myös miehille! Tiesitkö että Koreassa miehet käyttävät kosmetiikaa yhtä paljon kuin naisetkin? Tuotteet sopivat jokaisen iholle eikä miesten tuotteita ole juuri erikseen merkitty. Nyt kaikki miehetkin korealaista kosmetiikkaa testaamaan!

2 kommenttia

 1. Korealainen kosmetiikka on kyl nousu nyt tosi nopeesti puheenaiheeks sekä monen käyttöön, mut se on kyl tosi hyvää. Musta toi on just ihanaa, et ne ottaa kaiken inspiraation luonnosta. Tiesitkö, että esimerkiksi heidän lihaskipuihin tarkoittamansa voiteet on melkeinpä suora kopio käärmeen myrkystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuota en tiennytkään! :O Todella mielenkiintoista, täytyypä tutustua enemmän :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)